ဆူးပုပ္ေရွာက္ရြက္ဟင္းခ်ိဳ

ဒီဟင္းခ်ိဳကုိ ပထမဆံုးစစားဖူးတာက ေရႊတိဂံုဘုရား ေျမာက္ဘက္ကဆင္းရင္ ေရာက္တဲ့ ေအာင္သုခ ထမင္းဆုိင္မွာ။
ေနပူပူမွာ ခံတြင္းကုိရွင္းသြားေစတဲ့ ခပ္ရိုးရိုး ဟင္းခ်ိဳတစ္ခြက္ကပဲ ဘုရားသြားတုိင္း အဲဒိဆုိင္မွာ စားခ်င္ေလာက္ေအာင္ ဆြဲေဆာင္ခဲ့ပါတယ္။

ခ်က္နည္းကေတာ့ ေတာ္ေတာ္လြယ္ပါတယ္။

ဆူးပုပ္ရြက္ကုိ သင္ထား၊ ေဂၚဖီကုိ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီး၊ ေရွာက္ရြက္ကုိ အေနေတာ္ လွီးျဖတ္ထားပါ။


ေရကုိပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္၊ ပြက္ရင္ ဆူးပုပ္၊ ေဂၚဖီ၊ ဆား၊ အခ်ိဳမွဳန္႔ ခပ္ပါ။
ေဂၚဖီခပ္စိမ္းစိမ္းအေနအထားမွာပဲ မီးပိတ္လုိက္ပါ။

စားခါနီးရင္ တစ္ပြက္ဆူျပန္တည္၊ ပန္းကန္ထဲထည့္ျပီးမွ ေရွာက္ရြက္ခပ္ပါ။
ေရွာက္ရြက္က ခပ္ထားတာၾကာရင္ ခါးတတ္ပါတယ္။ ကဲ ပူတုန္းေလး ေသာက္ၾကည့္ပါဦး။





No comments:

Post a Comment

ဆန္းဆန္းတင့္ (၁) ၊ ၾကြက္ကေလးနဲ႕ ကုိယ္

ကုိယ္ဟာ ဆန္းဆန္းတင့္သူတစ္ေယာက္ပါ။ အဲဒိအေၾကာင္းနဲ႕ ပတ္သတ္လုိ႕ အရင္ကေတာ့ ေပါ့ေပါ့ဆဆပါပဲ။ တျဖည္းျဖည္း ေပ်ာ္ရႊင္မွဳေတြ နည္းနည္းလာတာက...