ပဲၾကီးႏွပ္

ငယ္ငယ္တုန္းကေတာ့ မနက္ျဖန္ ပဲၾကီးနွပ္မယ္လုိ႔ အေမေျပာတုိင္း စိတ္ညစ္ရပါတယ္။ တစ္အိမ္လံုးစာ အမ်ားၾကီးစိမ္ထားေသာ ပဲၾကီးမ်ားကုိ တစ္ေယာက္တည္း ပ်င္းပ်ငး္ရိရိနဲ႔ ညွစ္ရဦးမွာကုိး။ ဒါေလာက္လည္း စားကာင္းတာမဟုတ္ဘဲနဲ႔ ဘာလုိ႔မ်ား အလုပ္ရွဳပ္ခံျပီး ခ်က္စားေနၾကလည္း မသိဘူးလုိ႔လည္း ေတြးမိေသးတာပါ။ ကုိယ့္အိမ္ေထာင္နဲ႔ကုိယ္ျဖစ္လာျပီး ပဲၾကီးနွပ္နဲ႔ေ၀းရာ ေဒသေရာက္လာေတာ့ အေမခ်က္တဲ့ ပဲၾကီးနွပ္ကုိပဲ တမ္းတမ္းတတစားခ်င္လာျပန္ပါတယ္။ အညာစာေတြ သိပ္မစားတတ္တဲ့ အမ်ိဳးသားကလည္း ထူးထူးဆန္းဆန္း ပဲၾကီးနွပ္ၾကိဳက္တယ္ဆုိေတာ့ ရန္ကုန္က မွာလုိ႔တစ္ဖံု၊ ပင္နီစူးလားပလာဇာက ၀ယ္လုိ႔တစ္မ်ိဳး ပဲၾကီးနွပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ ခုလုိက်ေတာ့လည္း တီဗီြေရွ႔ထုိင္ရင္း ညွစ္လုိက္ ဘာၾကာတာလုိက္လုိ႔လဲ လုိ႔ ေတြးမိေနပါျပီ။ အေမသိရင္ မ်က္ေစာင္းထုိးမယ္ထင္ပါတယ္။  း)

ပဲၾကီးနွပ္အတြက္ လုိအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
ပဲၾကီး 
ၾကက္သြန္နီ
ဆနြင္းမွဳန္႔
ဆီ
ဆား

အခုေနာက္ပုိင္း ျမန္မာျပည္ကေစ်းေတြမွာ ပဲၾကီးကုိ အခြံခြာျပီးသားေတြ ေရာင္းေနပါျပီ။ လြယ္လြယ္ကူကူခ်က္စားနုိင္ၾကတာေပါ့။ ခြာျပီးသား ၀ယ္ဖုိ႔ မလြယ္ေတာ့လည္း ပဲၾကီးကုိ တစ္ညၾကိဳ ေရစိမ္ရပါတယ္။ မနက္ခ်က္မယ္ဆုိ ညကတည္း ေရျမဳပ္ေအာင္ စိမ္ထားလုိက္ပါတယ္။ ပဲၾကီးတစ္ဆ ေရ၃ ဆေလာက္နဲ႔ စိမ္ပါတယ္။ ပြလာမွာနဲ႔ အေတာ္ျဖစ္ေအာင္ပါ။ အေမဆုိ စိမ္ျပီးပြလာတဲ့ပဲေတြကုိ ေရစို၀တ္နဲ႔ အုပ္ျပီး အေညွာင့္ေဖာက္ပါေသးတယ္။ ကိုယ္ကေတာ့ အဲေလာက္မေစာင့္နုိင္လုိ႔ ဒီအတုိင္းပဲ ခ်က္ပါတယ္။


ခ်က္မယ့္အုိးထဲ အခြံခြာျပီးသား ပဲၾကီးထည့္၊ ဆားသင့္ရံု၊ ပဲဆီအနည္းငယ္ (ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔နွပ္ခ်င္ရင္ေတာ့ မ်ားမ်ားေပါ့)၊ ၾကက္သြန္နီ အေသး အလံုးလုိက္ (အေသးမရွိေတာ့ အၾကီးကုိပဲ ေလးစိတ္ထုိးထည့္လုိက္ပါတယ္)၊ ဆႏြင္းမွဳန္႔အနည္းငယ္ (အေရာင္အတြက္ပါ၊ ျဖဴျဖဴေလးနွပ္ခ်င္ရင္ မထည့္ပါနဲ႔) ထည့္ျပီး မီးဖုိေပၚတင္လုိက္ပါတယ္။  မိနစ္အနည္းငယ္ ေမႊေပးပါ။ အဓိကကေတာ့ ဆႏြင္းနံ႔ေလး ေပ်ာက္ခ်င္လုိ႔ပါ။ အားလံုး လံုးမိသြားျပီဆုိရင္ ေရထည့္ပါ။ ေရကုိ ပဲျမဳပ္ျပီး အေပၚ လက္တစ္ဆစ္ခန္႔ထည့္ပါ။  အဖုံုးဖံုးျပီး ေရခန္းတဲ့အထိ ေစာင့္ပါ။


ေရခန္းလာျပီး ဆီျပန္လာျပီဆုိ ပဲနူးမနူးစမ္းၾကည့္ျပီး နူးရင္ ဟင္းအုိးခ်လုိ႔ရပါျပီ။ ေရခန္းခါနီး မွာ ပဲေတြကုိ မေမႊပါနဲ႔။ ဟင္းအုိးေလးကုိ မမျပီး အသာ လွဳပ္ေပးပါ။ ပဲေတြေၾကသြားမွာ စုိးလုိ႔ပါ။ 

အေမ့လက္ရာကုိ မမီေပမယ့္ ကုိယ္ဘာသာ ဒီေလာက္ျဖစ္တာကုိ ေက်နပ္ေနပါတယ္။ ဟီး။
ကဲ ပဲၾကီးနွပ္၀ါ၀ါေလး စားၾကပါဦး။

No comments:

Post a Comment

Penang 4D3N Free & Easy - Intro

ပီနန္က်ြန္း၊  မေလးရွားနုိင္ငံ။ ေအာက္တုိဘာ ၆ ရက္မွ ၉ ရက္။ စေန၊ တနဂၤေနြ၊ တနၤလာ၊ အဂၤါ။ ဒီလုိေတြ စီစဥ္ၾကတာ။ ဒီခရီးကေတာ့ သြားခါနီး ၂ ရက္အ...