ပဲေစာင္းလ်ားသီးသုပ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ပဲေစာင္းလ်ားသီး
နွမ္း
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လံုး
ဆား
ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္
ငရုတ္သီး အက်က္မွဳန္႔
သံပုရာသီးတစ္စိတ္

တစ္ထုပ္ကုိမွ ျပားကုိးဆယ္ဆုိေတာ့ ဟင္းတစ္ခြက္ရဖုိ႔အရမ္းတန္ပါတယ္။ ၾကိဳက္တာလည္း ပါမွာေပါ့ေလ။ ျပဳတ္ ျပီး ငပိရည္နဲ႔လည္း တုိ႔စားေလ့ရွိပါတယ္။ 

ပဲေစာငးလ်ားသီးေတြကုိ ေရစင္စင္ေဆး၊ ထိပ္နွစ္ဘက္ကုိ ျဖတ္ျပီး အေၾကာသင္ထားပါတယ္။

 အုိးတစ္လံုးထဲကုိ ေရထဲ့ျပီး ဆူေအာင္တည္ထားလုိက္ပါတယ္။

 ေရေႏြးအုိးတည္ထားခုိက္ နွမ္းေထာင္းထားပါတယ္။ ဒီမွာေတာ့ ၾကိတ္စက္နဲ႔ ၾကိတ္တယ္ေပါ့ေလ။ ပံုမွာျပထားတဲ့ဇြန္းနဲ႔ ၃ ဇြန္းၾကိတ္ပါတယ္။ ညက္မွဳန္႔ေနေအာင္ မၾကိတ္ပါဘူး။ အလံုးကြဲရံုေလးၾကိတ္တာပါ။

 ေရေနြးပြက္ပြက္ဆူထဲကုိ ပဲေစာင္းလ်ားသီးေတြထည့္ျပီး ၃ မိနစ္ခန္႔ထားပါတယ္။ ထုိ႔ေနာက္ဆယ္ျပီး ေရခဲေရနဲ႔ ခဏစိမ္လုိက္ပါတယ္။ အစိမး္ေရာင္ေတြ မေပ်ာက္ေအာင္နဲ႔ အနည္းငယ္ က်ြတ္ေနေအာင္ပါ။

 ကတ္ေၾကးနဲ႔ အေနေတာ္ေလးေတြ ညွပ္ထားပါတယ္။

 ကဲ သုပ္ေတာ့မယ္ဆုိေတာ့ ညွပ္ထားတဲ့ ပဲေစာင္းလ်ားသီးေတြကုိ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္၊ နွမ္းေထာင္း၊ ငရုတ္သီးအက်က္မွဳန္႔၊ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး သံပုရာရည္ညွစ္ထည့္ကာ နယ္လုိက္ရံုပါပဲ။
လွလွပပေလး ျဖစ္သြားေအာင္ အေပၚကေန ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ ျဖဴးျပီးရင္ေတာ့ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီရွင္။

No comments:

Post a Comment

ဆန္းဆန္းတင့္ (၁) ၊ ၾကြက္ကေလးနဲ႕ ကုိယ္

ကုိယ္ဟာ ဆန္းဆန္းတင့္သူတစ္ေယာက္ပါ။ အဲဒိအေၾကာင္းနဲ႕ ပတ္သတ္လုိ႕ အရင္ကေတာ့ ေပါ့ေပါ့ဆဆပါပဲ။ တျဖည္းျဖည္း ေပ်ာ္ရႊင္မွဳေတြ နည္းနည္းလာတာက...