ကင္းပံုသီး ေၾကာ္ခ်က္

ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
ကင္းပံုသီး
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္နီ
ပုစြန္ေျခာက္မွုန္႔
ငရုတ္သီးအစိမ္းမွုန္႔
ဆားအနည္းငယ္
အခ်ိဳမွဳန္႔အနည္းငယ္

မူဆာဖာ(mustafa) ေရာက္ရင္ မ၀ယ္ရမေနႏိုင္ အျမဲ၀ယ္ျဖစ္တာက ကင္းပံုသီးပါ။ ရန္ကုန္တုန္းကေတာ့ အခ်ိဳ၊ အခါး၊ အခ်ဥ္ သံုးမ်ိဳးလံုးစားခဲ့ရေပမယ့္ ဒီမွာ ၀ယ္လုိ႔ရတာက အခ်ိဳတစ္မ်ိဳးတည္းရွိပါတယ္။ 

ကင္းပံုသီးကုိ ေရေသခ်ာေဆးျပီး ေဘးနွစ္ဘက္အနည္းငယ္ကုိလွီးပါ။ ပံုပါအတုိင္း ထက္ျခမ္းျခမ္းပါ။ထုိ႔ေနာက္ လွီးထားေသာ အျခမ္းကုိေမွာက္ျပီး ငရုတ္က်ည္ေပြ႔နွင့္ တစ္ခ်က္နွစ္ခ်က္ ထုလုိက္ပါ။ 

အကုန္ထုျပီးပါျပီ။

ၾကက္သြန္အျဖဴ  နဲ႔ အနီကုိ ေထာင္းထားပါ။

အုိးထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည့္၊ ဆီပူလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီကုိထည့္ဆီသတ္၊ က်က္ခါနီးတြင္ ငရုတ္သီးအစိမ္းမွဳန္႔ထည့္။ ထုိ႔ေနာက္ ပုစြန္ေျခာက္မွုန္႔ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ 

ဆီသတ္ျပီးေသာအခါ ထုထားေသာ ကင္းပံုသီးမ်ားကုိပါ ထည့္ျပီး စကၠန္႔အနည္းငယ္ေမႊေပးပါ။ ထုိ႔ေနာက္ ေရျမဳပ္ရံုထည့္၊ ဆားသင့္ရံု၊ အခ်ိဳမွုန္႔သံုးလွ်င္ အနညး္ငယ္ထည့္ေမႊျပီး အဖံုးခဏဖံုးထားပါ။ 

ဆီျပန္လာျပီ၊ ကင္းပံုသီးနူးလာျပီးဆိုလွ်င္ ကင္းပံုသီးေၾကာ္ခ်က္တစ္ခြက္ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီ။




No comments:

Post a Comment

Weekend Escape to Berjaya Hills, Colmar Tropicale Resort - Day 2

Berjaya Hills (Colmar Tropicale) ေနအထြက္ကုိ ျပတင္းေပါက္ကေနေစာင့္ မနက္ ေစာေစာထ၊ ေရခ်ိဳးျပီးတာနဲ႕ ျပတင္းေပါက္ဖြင့္ျပီး ေနထြက္တာကုိ ေစာင္...