ကဆစ္သီး အမဲေျခာက္ဟင္း


ဒီလဆန္း ျမန္မာျပည္ျပန္ေတာ့ အညာကုိ ခဏသြားျဖစ္တယ္။ 
ထံုးစံအတုိင္း အညာလက္ေဆာင္ေတြ ရလာတာေပါ့ေလ။
အဲဒိထဲကမွ အမဲေျခာက္၊ ကဆစ္သီး၊ ေျမပဲဆံုဆီ ေလးေတြ ပါလာေတာ့
အမဲေျခာက္ ကဆစ္သီးဟင္း ခ်က္စားခဲ့ပါတယ္။

ကဆစ္သီးဆုိတာ ဖရဲသီးအေသးေလးနဲ႕ပံုစံတူျပီး အရသာကေတာ့ သခြားသီးဆန္ဆန္ပါပဲ။
အခ်ိဳသီးနဲ႕ အခါးသီးဆုိျပီး ရွိျပီး အခါးသီးကုိ ခ်က္စားရင္ေတာ့ အသီးထဲက အေစ့ေတြကုိ ထုတ္လုိက္ရင္ အခါးမရွိေတာ့ပါဘူး။
အခ်ိဳသီးဆုိရင္ေတာ့ အေစ့ပါ ထည့္ခ်က္စားေလ့ရွိပါတယ္။

အညာမွာ ရွိတယ္ဆုိေပမယ့္ အျမဲတမ္းလည္းရွိတာမဟုတ္ပါဘူး။
အိမ္စားဖုိ႕ စုိက္ထားေလ့ရွိၾကျပီး စုိက္ထားတဲ့အိမ္က အသီးသီးမွ၊
အိမ္စားျပီးပုိမွ ေရာင္းၾကတာမုိ႕ အဲလုိေရာင္းတာနဲ႕လည္းၾကံဳမွ စားရတာပါ။

ဦးေလးတစ္ေယာက္အိမ္ အလည္သြားရင္း သူတုိ႕အိမ္မွာ ၀ယ္ထားတာ 
အဆင္သင့္ရွိတာနဲ႕ အတင္းကုိ လက္ေဆာင္ေပးလုိက္တာပါ။ 
ကိုယ္ကလည္း သိပ္မလုိခ်င္ပါဘူး။ ဟီးဟီး ဆုိျပီး ထုတ္လာတာပါပဲ။

ေအာက္မွာ ဘယ္လုိခ်က္လဲဆုိတာေလး ေရးေပးထားပါတယ္။




No comments:

Post a Comment

Penang 4D3N Free & Easy - Intro

ပီနန္က်ြန္း၊  မေလးရွားနုိင္ငံ။ ေအာက္တုိဘာ ၆ ရက္မွ ၉ ရက္။ စေန၊ တနဂၤေနြ၊ တနၤလာ၊ အဂၤါ။ ဒီလုိေတြ စီစဥ္ၾကတာ။ ဒီခရီးကေတာ့ သြားခါနီး ၂ ရက္အ...