ဒီပစၥည္းေတြထည့္ထားတယ္
ပုစြန္ - 500 g ( ၄ - ၅ ေယာက္စာ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄ တက္
ငရုတ္သီးေျခာက္ - ၈ ေတာင့္
ဆားအနည္းငယ္
ဒီလုိျပင္ဆင္ထားတယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ မညက္တညက္ ၾကိတ္ပါ (သုိ႔) ေထာင္းပါ။
ငရုတ္သီးေျခာက္ကုိ နုတ္နုတ္စင္းပါ။ (အိမ္မွာ ငရုတ္သီးေျခာက္ကုန္ေနလုိ႔ အစိမ္းမွုန္႔သံုးလုိက္ပါတယ္)
ပုစြန္ကုိ အျမီးေနရာ ခ်န္ျပီး က်န္တာ အခြံခြာပါ။
ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္း ၊ ငရုတ္သီး၊ ဆားနဲ႔ ပုစြန္ကုိ ေရာနယ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ၃ နာရီခန္႔နွပ္ထားပါ။
ဒီလုိကင္တယ္
ပုစြန္ကုိ သီတံမွာ သီပါ။ (၀ါးခ်ြန္သီတံ သုိ႔ စတီးသီတံ)
oven မွာ အပူခ်ိန္ ၂၅၀ ဒီဂရီ စင္တီဂရိတ္ေလာက္နဲ႔ ၃၀ မိနစ္ကင္ပါ။
(သုိ႔မဟုတ္) မီးေသြးဖုိမွာ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ကင္ပါ။
စားၾကမယ္ဗ်ိဳ႔
သံပုရာသီးေလးညွစ္ျပီး ပူတုန္းေလး စားၾကရေအာင္။
No comments:
Post a Comment