ကုိရီးယားခရီးစဥ္ Day 4

ဒယ္ဂူးျမိဳ႔။ ၂၄ ေဖေဖာ္၀ါရီ ၂၀၁၄။

Daegu Cheese School - ပီဇာကုိယ္တုိင္လုပ္ၾကမယ္

ဟုိတယ္မွာ မနက္စာစားျပီး Daegu Cheese School ကုိ သြားၾကပါတယ္။ သင္တန္းဆရာက ပီဇာလုပ္နည္းျပေပးျပီး နွစ္ေယာက္တစ္ခု လုပ္ရပါတယ္။ ျပီးေန႔လည္စာကုိ အဲဒိပီဇာပဲစားရမယ္ဆုိေတာ့ လူတုိင္းက အားၾကိဳးမာန္တက္ ေကာင္းေအာင္ လုပ္ၾကရပါတယ္။ အမွန္ေတာ့ ဂ်ံဳကလည္းနည္ျပီးသား၊ အထဲမွာထည့္မယ့္အဆာပလာေတြကလည္း ျပင္ဆင္ျပီးသားပါ။ ကုိယ္ေတြက ဂ်ံဳကုိျပားျပီး အဆာေလးေတြ ပံုေပးရံုပါပဲ။ ဒါကုိပဲ သင္တန္းဆုိျပီး အက်ယ္ခ်ဲ႔ရွင္းပါတယ္။



ဂ်ံဳကုိ ေပးထားတဲ့ ဒလိမ့္တံုးနဲ႔ အ၀ုိင္းပံုစံရေအာင္လွိမ့္၊ အနားေလးေတြကုိ လိပ္ျပီး အေပၚက ဗန္းထဲက အနွစ္ကို သုပ္ျပီး က်န္တာေတြ တစ္ခုခ်င္းစီ ျဖဴးပါတယ္။ ျပီးတာနဲ႔ oven ထဲထည့္ျပီး ဖုတ္ရေအာင္ ဆရာကုိေပးလုိက္ရျပီး ဆရာက ကုိယ့္ပီဇာအတြက္ oven အကန္႔နံပါတ္တစ္ခု ျပန္ေပးပါတယ္။ 


Daegu Cheese School - ဆန္ေပါက္ေပါက္ေဖာက္ၾကည့္ၾကစုိ႔

 ပီဇာ က်က္ေအာင္ ေစာင့္ေနခ်ိန္မွာ ေက်ာင္း၀င္းထဲ ေလွ်ာက္ၾကည့္ၾကပါတယ္။ ဆန္ေပါက္ေပါက္လုပ္တဲ့ စက္မွာ ဆန္ေလွာ္တစ္ထုပ္ထည္ျပီး လက္လွည့္စက္နဲ႔ ေပါက္ေပါက္ေဖာက္ၾကပါတယ္။ တုိးအဖြဲ႔မွာ ပါလာသမွ်ေယာက္်ားေတြအကုန္လံုး တစ္ေယာက္တစ္လွွည့္ ၀ုိင္းလွ်ည့္ၾကတာ ေပ်ာ္စရာေတာင္ ေကာင္းပါေသးတယ္။ ဓာတ္ပံုရုိက္ဖုိ႔ ေမ့သြားလုိ႔ ဓာတ္ပံုမတင္နုိင္ပါဘူး၊ ဗီြဒီယိုေတာ့ ရုိက္ထားလုိက္တယ္။ ေနာက္ၾကံဳရင္ ရွယ္ပါမယ္။


Daegu Cheese School - ေလွ်ာစီးၾကစုိ႔
ေနာက္ ေက်ာင္း၀င္းထဲက ဘာေခၚလဲေတာ့ မသိ၊ ေအာက္က ပံုမွာ ပါတဲ့ ေလွ်ာေလး စီးၾကပါတယ္။ သူက ဘရိတ္ေတြဘာေတြလဲ ပါတာမဟုတ္။ ကုိယ္တုိ႔ငယ္ငယ္က အုန္းလက္ကုိ စီးသလုိ အျမင့္ကေန ေလွ်ာစီးခ်ရတာဆုိေတာ့ တစ္ေခါက္နဲ႔တင္ ကုိယ္က ေတာ္လုိက္ပါတယ္။ သူကေတာ့ ထပ္ခါတလဲလဲစီးပါတယ္။


Daegu Cheese School - ႏြားကို နုိ႔တုိက္ၾကမယ္ 
ျပီး ျခံထဲမွာ နြားကေလး ၃ ေကာင္ေမြးထားတာကုိ နုိ႔သြားတုိက္ၾကပါတယ္။ ၾကံၾကံဖန္ဖန္ေနာ္၊ ကုိယ္ေတြက သူ႔နုိ႔ကုိ အရင္ မေသာက္ရဘူး။ သူ႔ကုိ အရင္ နုိ႔တုိက္ေနရတယ္။ ဘာမွေတာ့မဆုိင္ အညာကနြားေတြကုိသတိရလုိက္ပါဘိ။


ဒယ္ဂူးရဲ႔ ေန႔လည္စာ
အဲဒိေနာက္ေတာ့ ေန႔လည္စာ စားဖုိ႔အခ်ိ္န္ေရာက္ပါျပီ။ ကုိယ္လုပ္ထားတဲ့ ပီဇာနဲ႔ စပါကတီေခါက္ဆြဲပါ။ ကုိရီးယားသြားျပီး စပါကတီစားရတာ ေတာ္ေတာ္ရင္နာဖုိ႔ ေကာင္းပါတယ္။ 


Daegu to Yongpyong Resort


 ေန႔လည္စာစားျပီးေတာ့ စကီးစခန္းျဖစ္တဲ့ ေယာင္ျပံဳး (yongpyong ski resort) ကုိ ခရီးဆက္ၾကပါတယ္။ လမ္းခရီးမွာ တျဖည္းျဖည္း နဲ႔ ေရခဲေနတဲ့ ျမင္ကြင္းေတြကုိ စျမင္လာရပါျပီ။ ရန္ကုန္ကေနျမင္းျခံအသြား၊ လမ္းမွာ ဖုန္ထူထူလမ္းေတြ၊ မန္က်ည္းပင္ေတြ၊ ထေနာင္းပင္ေတြ၊ ကႏၱာရပင္ေတြ စေတြ႔လာရင္ ရင္ခုန္ခဲ့ဖူးသလုိပဲ လမး္တစ္ေလွ်ာက္ေရခဲဖံုးေနတဲ့ ေျမနီနီေတြကုိ စျမင္လာရတာ ရင္ခုန္ဖုိ႔ ေကာင္းပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ တူေတာ့ မတူပါဘူး။ ဒီရင္ခုန္တာက ကုိယ္မျမင္ဖူးတဲ့ အသစ္အဆန္းအတြက္ ေပ်ာ္ရႊင္တဲ့ ရင္ခုန္မွဳပါ။ လြမ္းဆြတ္မွဳေတြ မပါပါဘူး။



ေယာင္ျပံဳးရဲ႔ ညစာ

ေယာင္ျပံဳးေတာင္ေပၚျမိဳ႔အ၀င္က ကုိရီးယားရိုးရာ စားေသာက္ဆုိင္တစ္ခုမွာ ညစာေကြ်းပါတယ္။ ဒီညစာကေတာ့ ေတာ္ေ္တာ္ေလးကုိ စားေကာင္းပါတယ္။ စားပြဲထိုးက အသက္ၾကီးၾကီး အေဒၚၾကီးေတြပါ။ ကုိရီးယားရိုးရာ၀တ္စံုေလးေတြ ၀တ္ထားျပီး၊ စားစရာကုိ တစ္ပြဲျပီးတစ္ပြဲ အခန္းထဲကုိ လာပုိ႔ေပးပါတယ္။ ဟင္းပြဲေပါင္းမ်ားစြာထဲမွာ ငါးအေရခြံကုိေၾကာ္ျပီး သုပ္ထားတာေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ 


ဟုိတယ္မွာ ခ်က္ကင္၀င္ေတာ့ မုိးခ်ဳပ္ေနပါျပီ။ ကားေပၚကေန ေရခဲေတြျမင္ထားေတာ့ အခန္းထဲ ပစၥည္း ေတြထားျပီး ဓာတ္ပံုရိုက္ဖုိ႔ ခ်က္ခ်င္းအျပင္ျပန္ထြက္ၾကပါတယ္။ တကယ္တန္းက် ၾကာၾကာမေနနုိင္ပါဘူး၊အျပင္မွာ ေတာ္ေတာ္ေလး ေအးပါတယ္။ ကဲ ဂြတ္နုိက္ ေယာင္ျပံဳးေရ။

ကုိရီးယားခရီးစဥ္ နိဒါန္း
ကုိရီးယား ဗီဇာ
ကုိရီးယားခရီးစဥ္ Day 1
ကုိရီးယားခရီးစဥ္ Day 2
ကုိရီးယားခရီးစဥ္ Day 3
ကုိရီးယားခရီးစဥ္ Day 4
ကုိရီးယားခရီးစဥ္ Day 5
ကုိရီးယားခရီးစဥ္ Day 6 
ကုိရီးယား အလွကုန္မ်ား

No comments:

Post a Comment

Weekend Escape to Berjaya Hills, Colmar Tropicale Resort - Day 2

Berjaya Hills (Colmar Tropicale) ေနအထြက္ကုိ ျပတင္းေပါက္ကေနေစာင့္ မနက္ ေစာေစာထ၊ ေရခ်ိဳးျပီးတာနဲ႕ ျပတင္းေပါက္ဖြင့္ျပီး ေနထြက္တာကုိ ေစာင္...