ရဲယိုရြက္ငါးေပါင္းထုပ္

ဒီေန႔ေတာ့ ရဲယိုရြက္ငါးေပါင္းထုပ္နည္းရွယ္ပါမယ္။ အမွန္ေတာ့ သူငယ္ခ်င္းခ်က္တာပါ။ ကုိယ္ကေဘးက၀င္ရွဳပ္ထားတာပါ။

ငါးခူနဲ႔ဆုိပိုေကာင္းမွာ ျဖစ္ေပမယ့္ ရရာငါးနဲ႔ (ငါးသေလာက္ေယာက္ဖ) ခ်က္ထားပါတယ္။ ငါးကုိ နွစ္သက္သလုိ အတံုးေလးေတြတံုး၊ နႏြင္းမွဳန္႔၊ ဆား၊ အခ်ိဳမွဳန္႔အနည္းငယ္နဲ႔ နယ္ထားပါတယ္။

ထုိင္းဆုိင္က ၀ယ္လာတဲ့ မွ်စ္ကုိ ဒီလုိေလးေတြ ပိုင္းထားပါတယ္။




ဒါကေတာ့ ရဲယိုရြက္ပါ။ ရန္ကုန္က ရဲယိုရြက္က ပုိ၀ုိင္းျပီး ပုိၾကီးပါတယ္။
အခုဟာက စီးတီးေဟာ ပင္နီစူးလား ပလာဇာက ၀ယ္လာတာပါ။ စင္ကာပူမွာလည္း အပင္ေတြ ရွိေတာ့ ဒီကပဲ ခူးေရာင္းတယ္လုိ႔ ခံစားရပါတယ္။


ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငါးမႊာကုိ ေထာင္းပါတယ္။ (အမွန္ေတာ့ ၾကိတ္စက္နဲ႔ ၾကိတ္လုိက္တာပါ)


ျပီး ခုနနယ္ထားတဲ့ ငါးထဲကုိ ေထာင္းျပီးသားၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔၊ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါတယ္။


ပိုင္းထားတဲ့ မွ်စ္ေတြပါ ထည့္နယ္လုိက္ပါတယ္။


ရဲယုိရြက္ေနာက္က အေၾကာေလးေတြကုိ ကပ္ေၾကးနဲ႔ ညွပ္ပါတယ္။ ထုပ္တဲ့အခါ အရြက္မေပါက္ေအာင္လုိ႔ပါ။


ျပီးတာနဲ႔ရဲယုိရြက္ထဲကုိ ငါးနဲ႔ မွ်စ္သမေအာင္ထည့္ျပီး ထုပ္ပါတယ္။ အရြက္ကုိ သြားၾကားထုိးတံ နဲ႔ သီထားပါတယ္။ ၀ါးသြားၾကားထုိးတံနဲ႔ သီရမွာပါ။
အိမ္မွာေတာ့ ကုန္ေနတာနဲ႔ ရွိတဲ့ ေက်ာက္ေက်ာစားတဲ့ ပလတ္စတစ္ အေခ်ာင္းေလးေတြနဲ႔ပဲ သီျဖစ္ပါတယ္။

ျပီးတာနဲ႔ နွစ္ထပ္ေပါင္းအုိးမွာ ေအာက္မွာ ေရထည့္ အေပၚမွာ ငါးေပါင္းထုပ္ေတြထည့္ျပီး ေပါင္းပါတယ္။


ငါးနူးေလာက္တဲ့အခ်ိန္မွာ ခ်လုိ႔ရပါျပီ။


အရမး္လြယ္ပါတယ္။ ဆီလည္းအမ်ားၾကီးမပါ၊ ခံတြင္းလည္းျမိန္ေစတဲ့ လြယ္လြယ္ကူကူ ဟင္းတစ္မည္ပါ။ (ရဲယုိရြက္ရွာရတာ ခက္တဲ့ေနရာက လြဲရင္ေပါ့ေလ)




No comments:

Post a Comment

Weekend Escape to Berjaya Hills, Colmar Tropicale Resort - Day 2

Berjaya Hills (Colmar Tropicale) ေနအထြက္ကုိ ျပတင္းေပါက္ကေနေစာင့္ မနက္ ေစာေစာထ၊ ေရခ်ိဳးျပီးတာနဲ႕ ျပတင္းေပါက္ဖြင့္ျပီး ေနထြက္တာကုိ ေစာင္...