ဆူးပုပ္ေရွာက္ရြက္ဟင္းခ်ိဳ

ဒီဟင္းခ်ိဳကုိ ပထမဆံုးစစားဖူးတာက ေရႊတိဂံုဘုရား ေျမာက္ဘက္ကဆင္းရင္ ေရာက္တဲ့ ေအာင္သုခ ထမင္းဆုိင္မွာ။
ေနပူပူမွာ ခံတြင္းကုိရွင္းသြားေစတဲ့ ခပ္ရိုးရိုး ဟင္းခ်ိဳတစ္ခြက္ကပဲ ဘုရားသြားတုိင္း အဲဒိဆုိင္မွာ စားခ်င္ေလာက္ေအာင္ ဆြဲေဆာင္ခဲ့ပါတယ္။

ခ်က္နည္းကေတာ့ ေတာ္ေတာ္လြယ္ပါတယ္။

ဆူးပုပ္ရြက္ကုိ သင္ထား၊ ေဂၚဖီကုိ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီး၊ ေရွာက္ရြက္ကုိ အေနေတာ္ လွီးျဖတ္ထားပါ။


ေရကုိပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္၊ ပြက္ရင္ ဆူးပုပ္၊ ေဂၚဖီ၊ ဆား၊ အခ်ိဳမွဳန္႔ ခပ္ပါ။
ေဂၚဖီခပ္စိမ္းစိမ္းအေနအထားမွာပဲ မီးပိတ္လုိက္ပါ။

စားခါနီးရင္ တစ္ပြက္ဆူျပန္တည္၊ ပန္းကန္ထဲထည့္ျပီးမွ ေရွာက္ရြက္ခပ္ပါ။
ေရွာက္ရြက္က ခပ္ထားတာၾကာရင္ ခါးတတ္ပါတယ္။ ကဲ ပူတုန္းေလး ေသာက္ၾကည့္ပါဦး။





No comments:

Post a Comment

Weekend Escape to Berjaya Hills, Colmar Tropicale Resort - Day 2

Berjaya Hills (Colmar Tropicale) ေနအထြက္ကုိ ျပတင္းေပါက္ကေနေစာင့္ မနက္ ေစာေစာထ၊ ေရခ်ိဳးျပီးတာနဲ႕ ျပတင္းေပါက္ဖြင့္ျပီး ေနထြက္တာကုိ ေစာင္...