ပဲသီးသုပ္ (ပဲေတာင့္ရွည္)

ငယ္ငယ္တုန္းက ခဏခဏစားရတဲ့ ဟင္းလ်ာပါ။ အေမက အသုပ္နဲ႔ ဟင္းခ်ိဳ ၾကိဳက္တဲ့သူမုိ႔ သူခ်က္ရင္ အသုပ္တစ္မ်ိဳးမ်ိဳး ဒါမွမဟုတ္ ဟင္းခ်ိဳ အျမဲပါပါတယ္။ ပဲေတာင့္ရွည္သီးကုိ ျပဳတ္ ေထာင္းျပီးမွသုတ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ပဲေတာင့္ရွည္ တစ္စည္း
ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္
ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း (သုိ႔) ပဲမွဳန္႔အက်က္မွဳန္႔
ဆားအနည္းငယ္
ငံျပာရည္အနည္းငယ္
သံပုရာသီး တစ္စိတ္
ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီးတစ္လံုး
ငရုတ္သီး အက်က္မွဳန္႔



ေရေနြးပြက္ပြက္ဆူထဲကုိ ပဲေတာင့္ရွည္သီး ထည့္ျပဳတ္ပါ။ ပံုမွန္ လွီးျပီးသုပ္စားရင္ ခပ္စိမ္းစိမ္း မာမာအေနအထားမွာ ျပန္ဆယ္တာ ေကာင္းေပမယ့္ အခုက ေထာင္းျပီးသုပ္မွာမုိ႔ နဲနဲ ေပ်ာ့တဲ့အထိထားျပီးမွ ဆယ္ပါတယ္။ ဆယ္ထားတဲ့ ပဲေတာင့္ရွည္ေတြကုိ ေရစစ္၊ ျပီး ငရုတ္ဆံုနဲ႔ ေထာင္းထားပါတယ္။ 


ဆီခ်က္ခ်က္ဖုိ႔ ၾကက္သြန္နီခြာပါတယ္။ အေသးနွစ္လံုးက ဆီခ်က္ခ်က္ဖုိ႔ ျဖစ္ျပီး၊ အၾကီးတစ္လံုးက အသုပ္ထဲ လွီးထည့္ဖုိ႔ ျဖစ္ပါတယ္။

 အိမ္မွာ ရွိတဲ့ ေျမပဲကုိ ေလွာ္ပါတယ္။ ဒီအဆင့္ကေတာ့ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားအေနနဲ႔ ေလွာ္ျပီးသားေျမပဲ၀ယ္လုိက္ရင္ လုပ္စရာ မလုိေတာ့ပါဘူး။ ကုိယ္ကေတာ့ ေျမပဲကုိ အစိမ္း၀ယ္ထားျပီး စားခ်င္တဲ့အခ်ိန္ေလွာ္စားတာ မ်ားပါတယ္။ ေျမပဲေလွာ္ရင္ အညာမွာေတာ့ သဲထည့္ေလွာ္ျပီး၊ ရန္ကုန္မွာေတာ့ ဆားထည့္ေလွာ္ပါတယ္။ ေျမပဲကုိ တုိက္ရုိက္ အပူသက္သာေအာင္လုိ႔ ထင္ပါတယ္။ ေျမပဲေလွာ္ရင္ ဖ်စ္ဖ်စ္ အသံေပ်ာက္တာနဲ႔ မီးပိတ္လုိက္ရင္ အေတာ္ပါပဲ။

ျပီးဆီခ်က္ခ်က္ပါတယ္။

 ကဲထည့္စရာ အမယ္ေတြ စံုျပီဆုိေတာ့ စသုပ္ပါေတာ့မယ္။


ေထာင္းထားတဲ့ ပဲေတာင့္ရွည္ထဲကုိ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထည့္၊ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္းထည့္၊ ဆီခ်က္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္၊ ငရုတ္သီးအက်က္မွဳန္႔၊ သံပုရာသီးတစ္စိတ္ ညွစ္ထည့္ျပီး နယ္လုိက္ရံုပါပဲ။

1 comment:

  1. စားခ်င္စရာပဲ... လုပ္စားၾကည့္အံုးမွ...

    ReplyDelete

Weekend Escape to Berjaya Hills, Colmar Tropicale Resort - Day 2

Berjaya Hills (Colmar Tropicale) ေနအထြက္ကုိ ျပတင္းေပါက္ကေနေစာင့္ မနက္ ေစာေစာထ၊ ေရခ်ိဳးျပီးတာနဲ႕ ျပတင္းေပါက္ဖြင့္ျပီး ေနထြက္တာကုိ ေစာင္...