ပုစြန္ ပဲၾကာဇံသုပ္

လြယ္လြယ္ကူကူဟင္းတစ္ခြက္မလုိ႔ ခဏခဏ လုပ္စားျဖစ္တဲ့ ပုစြန္ ပဲၾကာဇံ သုပ္ေလးပါ။ အလုပ္က အျပန္ေနာက္က်လုိ႔ ဘာဟင္းမွ မခ်က္ခ်င္ေတာ့ရင္ ျမန္ျမန္နဲ႔စားေကာင္းမယ့္ဟင္းလုိ႔ စဥ္းစားလုိက္တာနဲ႔ သူပဲ ေပၚေပၚလာပါတယ္။

ပုစြန္ ပဲၾကာဇံသုပ္အတြက္ လုိအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

ပုစြန္ 
ပဲၾကာဇံ
ၾကက္သြန္နီ
ငရုတ္သီးစိမ္း
သံပုရာသီး
နံနံပင္
ဆား
ဆႏြင္းမွဳန္႔
အခ်ိဳမွဳန္႔

ပုစြန္ကုိ ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမွဳန္႔အနည္းငယ္နဲ႔ နယ္ျပီး ဒယ္အုိးတစ္လံုးနဲ႔ မီးဖုိေပၚမွာ ေလွာ္ပါတယ္။ ပုစြန္ အစိမ္းနံ႔ ေပ်ာက္ျပီဆုိရင္ ဒယ္အုိးေပၚက ခ်ပါတယ္။ 

 ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲ ပဲၾကာဇံကုိထည့္ျပီး ခ်က္ခ်င္းျပန္ဆယ္ပါတယ္။ ခုန ေလွာ္ထားတဲ့ ပုစြန္ကုိ အေနေတာ္ေလးေတြ ကပ္ေၾကးနဲ႔ညွပ္၊ျပီးရင္ ပဲၾကာဇံေရေႏြးေဖ်ာ၊ နံနံပင္ညွပ္၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးစတာေတြနဲ႔ ေရာျပီး သံပုရာရည္ညွစ္ထည့္လုိက္ရင္ ပုစြန္သုပ္တစ္ပြဲရပါျပီ။ ဘယ္ေလာက္ထည့္ရမလဲဆုိတာေတြ ထည့္မေရးေတာ့တာ ကုိယ္ၾကိဳက္တာ့ဟာကုိ ၾကိဳက္သေလာက္ ထည့္စားနုိင္ေအာင္လုိ႔ပါ။ အိမ္က အခ်ဥ္ၾကိဳက္ေတာ့ သံပုရာသီးေတြ အမ်ားၾကီးထည့္ညွစ္စားရင္ တစ္ခါတစ္ေလ ပုစြန္ အခ်ိဳေတာင္ ေပ်ာက္ေပ်ာက္သြားပါတယ္။


ကဲ အားရပါရ သုပ္ျပီးပါျပီ။ အားေပးသံုးေဆာင္ၾကပါဦးရွင္။

No comments:

Post a Comment

Weekend Escape to Berjaya Hills, Colmar Tropicale Resort - Day 2

Berjaya Hills (Colmar Tropicale) ေနအထြက္ကုိ ျပတင္းေပါက္ကေနေစာင့္ မနက္ ေစာေစာထ၊ ေရခ်ိဳးျပီးတာနဲ႕ ျပတင္းေပါက္ဖြင့္ျပီး ေနထြက္တာကုိ ေစာင္...