ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား တစ္ျခမ္း
ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၅ ေတာင့္ခန္႔ (သုိ႔) အစပ္စားနုိင္သေလာက္
ငပိ စတီးဇြန္းတစ္၀က္ခန္႔
ဆႏြင္းမွဳန္႔
စပါးလင္ ၂ ေခ်ာင္း
မန္က်ည္းသီးမွည့္ အနည္းငယ္
ဆား အနည္းငယ္
နံနံပင္
မန္က်ည္းမွည့္ကုိ ေရေနြးနွင့္ စိမ္ထားပါ။
အုိးငယ္တစ္လံုးတြင္ ငပိ၊ ဆႏြင္းမွဳန္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္တုိ႔ကုိ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေရခမ္းသည္အထိျပဳတ္ပါ။ ထုိ႔ေနာက္ျပဳတ္ျပီး ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကုိ ငရုတ္ဆံုတြင္ ေၾကညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ။
ၾကက္သားကုိ အတံုးေသးမ်ားတံုးျပီး ဆား၊ ဆနြင္းမွဳန္႔၊ အခ်ိဳမွဳန္႔အနည္းငယ္တုိ႔ျဖင့္ နယ္ထားပါ။
စပါးလင္ကုိ အေနေတာ္ျဖတ္ျပီး ထုထားပါ။
ၾကက္သားခ်က္မည့္အုိးတြင္ စပါးလင္နွင့္ၾကက္သားကုိ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ျပဳတ္ပါ။ ျပဳတ္ေရခမ္းသြားလွ်င္ ေရကုိယ္လုိခ်င္သည့္ အေနအထားထိ ထည့္ျပီး တည္ထားပါ။ ကုိယ့္အေနနဲ႔ကေတာ့ ေရကုိ ဆမ္းစားနုိင္ေအာင္ ခပ္မ်ားမ်ား ထည့္ေလ့ရွိပါတယ္။
ေရဆူလာလွ်င္ ခုနေထာင္းထားသည့္ ငရုတ္သီးမ်ားကုိထည့္ပါ။ မန္က်ည္းရည္ထည့္ပါ။
ၾကက္သားနူးလွ်င္ နံနံပင္ ထည့္ျပီး မီးပိတ္နုိင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment