ျမီးရွည္ (၀က္)



ျမီးရွည္ကုိ လုပ္စားတုိင္း တစ္ခါခ်က္စား နည္းတစ္မ်ိဳးနဲ႔ပါ။ အိမ္မွာရွိတဲ့ပစၥည္းေပၚမူတည္ျပီး ေျပာင္းခ်က္ေလ့ရွိပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးစားရတဲ့အရသာက ေကာင္းတယ္ဆုိေတာ့ ဘယ္နည္းနဲ႔ခ်က္ပါလုိ႔ အတိအက် မွတ္မထားေတာ့ပါဘူး။ မႏၱေလးသူမဟုတ္ေတာ့ တကယ့္ ျမီးရွည္အရသာကုိ မခြဲျခားတတ္လုိ႔လည္း ျဖစ္ပါလိမ့္မယ္။ အခုနည္းနဲ႔ခ်က္ျပီး ၄ ရက္ေလာက္ကုိ စားလုိက္ရပါတယ္။ စားတုိင္းလည္း မျငီးေငြ႔ပဲ ေကာင္းတယ္လုိ႔ စားသံုးသူ ၃ ေယာက္လံုး ေထာက္ခံတဲ့အတြက္ ေရးသားလုိက္ပါတယ္။ တကယ္က ဟုိေန႔က ေၾကးအုိးခ်က္ျပီး တစ္ခ်ိဳ႔အသားေတြ ပုိေနလုိ႔ ျမီးရွည္ခ်က္စား ျဖစ္တာပါ။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၀က္နံရိုး
၀က္အေၾကသား (သုိ႔) ၀က္သား နုတ္နုတ္စဥ္း
နန္းလတ္ မုန္႔ဖတ္
ခရမး္ခ်ဥ္သီး
ပဲပင္ေပါက္
ေကာ္မွဳန္႔
ပဲငပိ (အခ်ိဳ)
ၾကက္သြန္မိတ္
ရွာလကာရည္
ပဲငံျပာရည္ (အက်ဲ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ မႊာ (ဟင္းအႏွစ္ခ်က္ရန္)၊ တစ္လံုး (ေထာင္းျပီးေရေနြးေဖ်ာရန္)
ၾကက္သြန္နီ ၁ လံုး
ငရုတ္သီးအစိမ္းမွဳန္႔ (အေရာင္တင္)
ငရုတ္သီးၾကမ္း
တရုတ္မဆလာ
ေျမပဲေလွာ္
ငံျပာရည္
နွမး္ေလွာ္

၁။ နန္းလတ္ဖတ္ကုိ (ဒီမွာ laksa ဖတ္ကုိ သံုးထားသည္) ျပဳတ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ။



၂။ ၀က္နံရုိးကုိ ဆား၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမွဳန္႔အနည္းငယ္တုိ႔နွင့္နယ္ျပီး ျပဳတ္ထားပါ။

၃။ နူးေသာအခါ အသားမ်ားကုိဆယ္ျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။

၀က္သားျပား


၄။ ၀က္သား နုတ္နုတ္စဥ္းကုိ ဆား၊ အခ်ိဳမွဳန္႔တုိ႔နွင့္နယ္ထားပါ။ ခရမး္ခ်ဥ္သီးကုိ ပါးပါးလီွးထားပါ။  ၾကက္သြန္အျဖဴ၊ အနီကုိေထာင္းျပီးဆီသတ္ပါ။ ထုိ႔ေနာက္ ငရုတ္သီးအစိမ္းမွဳန္႔( အေရာင္တင္မွုန္႔) ထည့္ပါ။ ငရုတ္သီးအစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္လွ်င္ ခရမး္ခ်ဥ္သီးပါးပါးလီွးထားတာကုိထည့္ပါ။ခရမး္ခ်ဥ္သီး အခြံမ်ားလိပ္လာေသာအခါ နွပ္ထားေသာ ၀က္သားထည့္ပါ။ ေရခန္းျပီးဆီျပန္ခါနီးတြင္ ပဲငပိအခိ်ဳထည့္ပါ။ ဆီျပန္လွ်င္ဟင္းအုိးကုိ မီးပိတ္လုိက္ပါ။

ဒီပဲငပိ အခ်ိဳ သံုးထားသည္။ ပင္နီစူးလားက ၀ယ္သည္။



၅။ ၾကက္သြန္မိတ္ကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ (ဟင္းခ်ိဳထဲ ခပ္ရန္။)

နံနံပင္က မလုိပါ။ သို႔ေပမယ့္ ဘာစားစား နံနံပင္ေလးပါမွ ၾကိဳက္သူအတြက္ အသုပ္ထဲထည့္ရန္ျပင္ဆင္ထားျခင္းျဖစ္သည္။


၆။ ေကာ္မွဳန္႔အနည္းငယ္ကုိ ေရေအးျဖင့္ ေဖ်ာ္ထားပါ။ အုိးငယ္တစ္လံုးတြင္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ဆူလာေသာအခါ ေကာ္ရည္ကုိ ျဖည္းျဖည္းခ်င္းေလာင္းထည့္ပါ။ ရွာလကာရည္ အနည္းငယ္၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေကာ္ရည္လံုးလာေသာအခါ မီးပိတ္ပါ။

ေတာ္ေတာ္ပ်စ္ျပီး လံုးသြားသည္။ ကိစၥမရွိ။ 


၇။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ေထာင္းျပီး ေရေနြးအနည္းငယ္ျဖင့္ ေဖ်ာ္ထားပါ။



၈။ ဒယ္အုိးထဲတြင္ ဆီပူေအာင္တည္ျပီး ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႔ကုိ ထည့္ပါ။ တရုတ္မဆလာအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ခ်က္ခ်င္းမီးပိတ္ပါ။ သုိ႔မဟုတ္က ငရုတ္သီးမ်ား တူးသြားပါလိ့္မ္မည္။ (ဟီးဟီး ပံုကိုၾကည့္ပါ။ တူးသြားေသာ ငရုတ္သီးပံု။)

ငရုတ္သီးတူးတူးေလး။ ကံေကာင္းသျဖင့္ မခါး။ တူးခါစျဖစ္ပံုရသည္။


၉။ ေျမပဲေလွာ္ကုိ မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားပါ။


 ၁၀။ ပဲပင္ေပါက္ကုိ ေရနွင္႔ျပဳတ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ။

၁၁။ နွမး္ေလွာ္ရွိလ်ွင္ အသင့္ျပင္ထားပါ။

ျမီးရွည္ပြဲျပင္ရန္

ပန္းကန္ထဲသုိ႔ မုန္႔ဖတ္၊ ပဲပင္ေပါက္၊ လွီးထားေသာ ၀က္သားျပား၊ ၀က္သားပဲငပိအႏွစ္ဟင္း၊ ေကာ္ရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း၊ ငရုတ္သီးဆီခ်က္၊ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း၊ နွမး္ေလွာ္၊ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္တုိ႔ကုိထည့္ကုိ နယ္ျပီး စားသံုးနုိင္ပါျပီ။


ဟင္းခ်ိဳအတြက္ ၀က္နံရိုးျပဳတ္ရည္ကုိ ပူေအာင္ေႏႊးျပီး ငရုတ္ေကာင္းခတ္ ၾကက္သြန္မိတ္ခတ္ျပီး စားသံုးနုိင္ပါသည္။




No comments:

Post a Comment

Weekend Escape to Berjaya Hills, Colmar Tropicale Resort - Day 2

Berjaya Hills (Colmar Tropicale) ေနအထြက္ကုိ ျပတင္းေပါက္ကေနေစာင့္ မနက္ ေစာေစာထ၊ ေရခ်ိဳးျပီးတာနဲ႕ ျပတင္းေပါက္ဖြင့္ျပီး ေနထြက္တာကုိ ေစာင္...