အစံုသုပ္

အစံုသုပ္က အမယ္မ်ားေပမယ့္ လုပ္ရတာ လြယ္ျပီး ခံတြင္းျမိန္တာေၾကာင့္ မၾကာမၾကာ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။
အစံုသုပ္ဆုိေပမယ့္ ထမင္းဆုပ္နဲ႔ သေဘာၤသီးစိမ္း မထည့္မိပါဘူး။ထည့္ရင္ ပုိစံုတာေပါ့ေလ။

ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

ေခါက္ဆြဲ၊ 
ညႇပ္ေခါက္ဆြဲ၊
ၾကာဇံ (အနည္းငယ္ ျပဳတ္ထား)၊
ပဲပင္ေပါက္ (ေရေႏြးေဖ်ာ)၊
ေဂၚဖီ(ပါးပါးလွီး) ၊
တို႕ဟူး(ပါးပါးလွီး)၊
အာလူး(ျပဳတ္ၿပီး လွီးထား)၊
ေက်ာက္ပြင့္( ေရစိမ္ၿပီး ပြလာေသာအခါ ေသးေသးေလးေတြ ခြာထား)၊ သခြားသီး(အေခ်ာင္းေလးေတြလွီးထား)၊
ပဲျပားေၾကာ္( ကပ္ေၾကးနဲ႕ အေနေတာ္ညႇပ္)
ပဲေၾကာ္
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
ငံျပာရည္
ဆား
အခ်ိဳမႈန္႕
င႐ုတ္သီးအက်က္မႈန္႕



ကုိယ္စားဖုိ႔သုပ္တဲ့ထဲမွာ ငရုတ္သီးမွဳန႔္နဲနဲပဲထည့္လုိ႔ အမ်ိဳးသားက ကေလးစားဖုိ႔ သုပ္ထားတဲ့ အခ်ိဳသုပ္တဲ့

အခ်ဥ္ရည္ေဖ်ာ္နည္း

မန္က်ည္းသီးကို ေရေႏြးနဲ႕စိမ္၊ ၿပီးရင္ ဘံုေက်ာင္းင႐ုတ္ဆီနဲ႕ေရာ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုေထာင္းထည့္၊ နံနံပင္နဲ႕ ငံျပာရည္နဲနဲထည့္ရင္ အခ်ၪ္ရည္ ရပါၿပီ။ (ဒါေပမယ့္ လက္မမွန္ပါဘူး။ အရင္တစ္ခါလုပ္စားတုန္းက သူငယ္ခ်င္းက ငယ္ငယ္တုန္းက ေက်ာင္းမုန္႔ေစ်းတန္းမွာ အသုပ္ရဲ႕ အခ်ဥ္ရည္အတုိင္းပဲဆုိျပီး အားရပါးရစားပါတယ္။ ဒီတစ္ခါက်ေတာ့ ဒီအခ်ဥ္ရည္က လူၾကီးဆန္လာတယ္ ကေလးၾကိဳက္မဟုတ္ဘူးလုိ႔ ေ၀ဖန္ပါတယ္။ ၾကည့္ရတာ အရင္တစ္ေခါက္တုန္းက ဘံုေက်ာင္းငရုတ္ဆီေတြ အမ်ားၾကီး ထည့္မိလားမသိ :P )
ေပေပပြပြ အခ်ဥ္ရည္ (သည္းခံၾကပါ၊ မသုတ္အားလုိ႔ပါ)

စားေတာ့မယ္ဆို ခုနျပင္ထားတာေတြ အကုန္လံုးေရာနယ္လိုက္ရံုပါပဲ။

ဗူးသီးဟင္းခါး 

ေရဆူေအာင္တည္၊ ဆူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားတာနဲ႕ ပုစြန္ေျခာက္ခပ္၊ ဗူးသီးပါးပါးလွီးထားတာခပ္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ အနည္းငယ္ထည့္၊ဗူးသီးႏူးၿပီဆို င႐ုတ္ေကာင္း ခပ္ၿပီး ဗူးသီးဟင္းခါး ရပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

Penang 4D3N Free & Easy - Intro

ပီနန္က်ြန္း၊  မေလးရွားနုိင္ငံ။ ေအာက္တုိဘာ ၆ ရက္မွ ၉ ရက္။ စေန၊ တနဂၤေနြ၊ တနၤလာ၊ အဂၤါ။ ဒီလုိေတြ စီစဥ္ၾကတာ။ ဒီခရီးကေတာ့ သြားခါနီး ၂ ရက္အ...